<$BlogRSDUrl$>
A0Z0RA   BLOGGIN
 
siapa?

Nama:Ask me! a0z0ra[at]gmail.com
Suku: Tiong Hoa
Agama: Kristen Katolik
Ras: Mongol
Adat-Istiadat: ikut orang tua
Hobi: denger musik, baca macem2, nulis macem2, nongkrong bareng temen, mendalami iman Kristiani.
Harusnya: pulang Indo, nulis macem2, kerja wartawan budaya, bina keluarga sejahtera, ikutan nongkrong bareng Romo Sandyawan dkk, ikut2 politik buat angkat derajat orang Tiong Hoa dalam hukum.
Ternyata: terdampar di San Diego CA USA, hedon dan hedon dan hedon...
Jadinya: merenungi hidup segan mati tak hendak dengan nulis2 blog



Business & Personal Loans. Great Rates. Prosper.

links
  • FannySurjana.com
    Personal Website

  • Perspektif.net
    Almighty Wimar Witoelar

  • The A. Fatih Syuhud

  • bloggers
  • aman
  • anggi
  • arb3i
  • charles
  • c1ndy83
  • della11
  • gryllidae
  • iben
  • iwriteat
  • just2itsinceimde14u
  • kesatria
  • liasupatra
  • mliauw324
  • pangestu
  • renesule
  • wiser2b


  • romanticlyrics
  • cerpena0z0ra

  • This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Tuesday, August 17, 2004

    Ce baju sexy? 

    Diambil dari real IM conversation w/ JoSul, edited in some part. Very interesting indeed. What do ya think?

    A:
    yang dikritik itu:
    1. cewe2 yg sengaja pake baju seducing utk entice cowo2 dan di"worship"/dikagumi
    2. cewe2 yg terus ngeliat trend yg diset cewe2 ini dan ngeliat cewe2 ini "sukses" in the world's term, lalu ikut2an tanpa tau akibatnya
    3. overall mindset of kawula muda (co dan ce) yg lalu otomatis berasumsi sexy dressing is harmless and good, while I argue it is very dangerous

    Q:
    dangerousnya?
    A:
    karena value bahwa a girl's worth is based on her sex appeal, karena the sex-appeal competition it creates, karena the shift of mindset yg tercipta karena the reinforcement of the faulty reward system, where the sexier/more revealing a girl, the more guys falling head over heel for her, and more likely to give her attention and praises harusnya kawula muda saling menghargai satu sama lain because of overall worth of character gue ngga deny physical beauty is pleasing, and even good tapi kalau udah imbalance attention being put on that one area of a complete personality, dan lagi kalau lalu motivasi utk enhance phyisical beauty itu utk feed your internal pride, than it becomes wrong

    Q:
    soal physical attraction, dari dulu banget rasanya emang direward kira2 kenapa yang ini akhirnya lebih menang dari personality value yang lain?
    kayak bisa masak, conversationalist, sabar... etc etc
    A:
    i think has a lot to do with guy's sex drives - heheheh - and part of it is also becausee the norm of the society, nah! a very big factor
    bayangin a society where semua berpakaian sopan, and everybody respects each other it is easier to know the other person deeper, beyond the skin

    Q:
    kalo menurut aku ya, org butuh first impression pertama2, kalo bagus, selanjutnya orang bakal mo kenal lebih deket. Jadi society yg lo maksud itu juga tetep aja ada competition untuk orang cari first impression. Kalo beauty & sexiness jadi taboo & negative, mungkin first impressionnya bakalan beda. Misal jadi obral kepinteran
    A:
    yea.. i agree. i think it is not that we need to shun it entirely. But again, put it in a proper balance. A balance outlook of physical beauty, intelligence, skills, character etc. If one portion is over-emphasized, then it is not good. I think it is ok to admire beautiful ppl. Tapi jangan kelewatan dan yg pasti trend baju2 minim yg happening skarang itu kelewatan especially karena your body and its shape harusnya cuma boleh dinikmati oleh suami loe. Kalo muka, sure everybody is welcome to see it tapi badan loe harusnya ngga boleh sembarang diliat orang kan?
    then why are the girls playing with it... i mean i am sure mereka juga ngga mau diliat bugil (at least most of them don't)...
    then why do you play/flirt with it?
    hypothesis gue, most of them karena mau diadmire, dikagumi, diworship

    Q:
    alasan mrk kira2 kalo mo bela diri apa? kalo tetep insist sexiness is necessary
    A:
    mmmm most likely they still choose the short term gain over the overall happiness... just like most people, Christians and non-Christians alike, choose to whenever facing temptation. mungkin mereka bakal don't care... i want to be happy NOW


    Permalink - a0z0ra @ 5:58 PM  |   0 comments

    syndicate me

    XML +del.icio.us

    Subscribe with Bloglines

    search
    Google

    twitter updates!
    follow me on Twitter


    hore!
  • Blogger Indonesia of the week #43
    by A. Fatih Syuhud

  • Pak Gendut & Madona
    published short story

  • Graffiti Gratitude
    published poems

  • nyang okeh
  • Doa Orang Hedon
  • Indonesiaku Indonesia kartupos
  • POWER
  • Agama Segala Bangsa
  • The Celebration of Nothingness
  • Proses Mengulur
  • Gombal
  • Pengharapan
  • Dimana garisnya
  • O, kalian yang tulus dan teguh dalam kesucian
  • Jalankan dan teruskan!
  • Balada si Jelek
  • Cantik itu Relatif?
  • Suara dari Kelompok Lain
  • Misconception about Orang Cakep & Kaya

  • jaman baheula
  • April 2003
  • July 2003
  • August 2003
  • September 2003
  • October 2003
  • November 2003
  • December 2003
  • January 2004
  • February 2004
  • March 2004
  • April 2004
  • May 2004
  • June 2004
  • July 2004
  • August 2004
  • September 2004
  • October 2004
  • November 2004
  • December 2004
  • January 2005
  • February 2005
  • March 2005
  • April 2005
  • May 2005
  • June 2005
  • July 2005
  • August 2005
  • September 2005
  • October 2005
  • November 2005
  • December 2005
  • January 2006
  • February 2006
  • March 2006
  • April 2006
  • May 2006
  • June 2006
  • July 2006
  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • December 2006
  • January 2007
  • February 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2007
  • August 2007
  • September 2007
  • October 2007
  • November 2007
  • December 2007
  • January 2008
  • February 2008
  • March 2008
  • April 2008
  • May 2008
  • June 2008
  • July 2008
  • August 2008
  • September 2008
  • October 2008
  • November 2008
  • February 2009
  • March 2009
  • April 2009
  • May 2009
  • June 2009
  • July 2009
  • August 2009
  • September 2009
  • October 2009
  • November 2009
  • December 2009
  • January 2010
  • February 2010
  • March 2010
  • April 2010
  • May 2010
  • June 2010
  • August 2010
  • September 2010
  • December 2010
  • June 2011
  • May 2013
  • December 2014
  • January 2015
  • November 2016